Карактеристики на производот на планетарниот редуктор специјални за ласерско сечење Fenghua:

  1. Единствен мулти-фазен однос за намалување, високо-ефикасен излезен вртежен момент.
  2. Патентиран внатрешен дизајн на прстен за да се обезбеди издржливост и низок шум.
  3. Запечатен дизајн на целосна заптивка на маслото за да се обезбеди истекување на маснотии за подмачкување.
  4. Ефикасност на преносот до 97%.
  5. Производот со иста оценка има најмал обем и е најпогоден за ограничен простор за опрема.
  6. Достапни се со висока прецизност со ниска прецизност тип 6arcmin и прецизен тип 3arcmin.
  7. Внатрешните компоненти се изработени од челик од легура со висока јачина, обработен на топлина, кој може да издржи и на суровата околина.

 

Ласерското сечење користи фокусиран ласерски зрак со висока густина на моќност за да озрачи работно парче, така што озрачениот материјал да се стопи, испарува, абдилира или да стигне бргу до точката на палење, Во исто време, стопениот материјал може да се разнесе со голема брзина проток на воздух во коаксијален правец на ласерскиот зрак, така што работното парче може да се отсече. Ласерското сечење е еден од методите на топло сечење.

 

Ласерот користи материјал за да генерира светлина. Овој вид на светлина има силна температура. Кога го контактира материјалот, може брзо да се стопи на површината на материјалот за да се формира перфорација. Според движењето на точка до точка, сечењето се формира. Затоа, во споредба со традиционалниот метод на сечење, овој вид метод на сечење има помали празнини и може да заштеди поголем дел од материјалот. Сепак, анализирање и дефинирање според ефектот на сечење и ласерскиот материјал за сечење, неговиот ефект на сечење е задоволителен, а прецизноста е голема. Ги наследува предностите на ласерот и не е споредлив со обичните методи на сечење.

 

Во споредба со методот на сечење традиција, ласерското сечење е полесно да се разбере и научи. И има апсолутни предности во ефектот на обработка и аспект на брзината што ги бараат трговците. Затоа, се верува дека ласерските машини за сечење ќе бидат побарувачка на јавноста во изборот на методи за сечење во иднина.

 

Планетарниот менувач Fenghua има богато искуство во индустријата за сечење ласери и може да му обезбеди на клиентот економска, сигурна, голема брзина и голема прецизност со вртежен момент планетарна шема на менувачи.