Машини за обработка на дрво се однесува на еден вид машинска алатка која ги обработува полу-готовите производи од дрво кои се веќе обработени во производи од дрво во технологијата за преработка на дрво.

Со развојот на современ мебел и занаетчиство, машините за обработка на дрво се развија од едноставното сечење до тековната машина за преработка на дрво со голема точност и голема брзина со сечење CNC, CNC копнее и така натаму.

Во областа на обработка на дрво, планетарните менувачи често се применуваат само во прецизно NCPC. Барањата на планетарниот менувач се генерално компактна структура, голема моќност, голема честа ротација, отпорност на висока јачина и цврстина, како и голема точност и максимална брзина и тешка работна околина.

Барања за апликација од областа на машините за обработка на дрва

 1. Примената на високо динамично и линеарно работење на дрво NCPC бара планетарниот редуктор да биде доволно силен и да има висока ефикасност на трчање.
 2. Бидејќи дрво NCPC е мошне динамичен, особено мулти-оската NCPC, само-тежината на возачката компонента треба да биде многу мала, што може да постигне добар контролен ефект и да го направи циклусот време поефикасен.
 3. Примената на дрво NCPC бара голема брзина, повторлива прецизност и прецизно позиционирање на стабилноста на големиот товар, за да се постигне брзо и прецизно сечење, дупчење и копнеж и така натаму.
 4. Дрвоцирање NCPC треба да продолжи со работа 24 часа без пауза дури и цела година, така што за барањата за прецизност и стабилност се особено високи.
 5. Висока прецизна мулти-оска обработка на дрво NCPC бара апсолутно да не отстапува од претходно дефинираната патека, дури и ако мало вибрации или следење на девијацијата ќе резултира во девијација на траекторијата, зголемување на разликата во производите и ќе предизвика зголемување на стапката на неисправни производи .
 6. Работната околина на опрема за обработка на дрва е прилично сериозна. Има повеќе прашина и постојана висока температура, така што е предизвик за адаптацијата на животната средина на планетарниот менувач.

Подвижни ленти и транспортерскиот систем се клучните компоненти на многу процеси на пренесување на материјали. Транспортерните појаси се одговорни за пренесување на товарните производи или единечен товар низ производните и дистрибутивните капацитети и имаат значајно влијание врз ефикасно управување со протокот на производи и побарувачката на синџирот на снабдување.

Ако вашите крајни корисници се надеваат дека ќе го подобрат производството и ќе го намалат одржувањето, тогаш постојано подобрување на перформансите, сигурноста и ефикасноста на подвижниот појас може да ги намали трошоците очигледно. Покрај тоа, подобрувањето на модуларноста и флексибилноста значи дека е полесно да се преработат да се исполнат барањата за постојано менување и да се воведат нови производи.

Опрема за транспортер е еден вид машини за ракување кои постојано пренесуваат материјали на одредени правци, исто така наречена постојана опрема за пренесување. Опрема за транспортер може да пренесе предмети хоризонтално, косово и вертикално и може да формира пат за пренесување на просторот. Трасата за пренесување обично е фиксна. Транспортерната опрема има голем капацитет за пренесување, долго растојание за пренесување и може да заврши неколку технолошки операции истовремено во процесот на пренесување, па затоа се користи широко.

Опрема за подвижни ленти од типот на ремен е еден вид опрема за транспортер. Има предности на силен преносен капацитет, долго растојание за пренесување, едноставна структура за лесно одржување и може практично да спроведе програмирана контрола и автоматско работење. Опремата за подвижни ленти усвојува континуирано или наизменично движење на опрема за транспортер за пренесување на производи под 100 кг или прашкасти или грануларни производи. Работи со голема брзина, стабилен, низок шум и може да пренесе нагоре и надолу падини. Опремата за транспортер на ременот е исто така наречена опрема за транспортер од типот на ремен или опрема за пренесување на ремен, што е неопходна опрема за транспортирање на логистичка транспортна опрема за формирање на линиите на ритмички проток.

Монтирањето на планетарниот менувач на системот за пренесување може ефикасно да ја намали брзината на вртење и да го зголеми вртежниот момент.

 1. Принципот на планетарно менувач: низ запчаниците со помал број на влезната вратило на планетарната мрежа на менувачот со големите брзини на излезната вратило за да се постигне целта за намалување на брзината.

Функции на планетарниот менувач: одговара на вртежната брзина и го пренесува вртежниот момент помеѓу вршителот на движење и работната машина или активаторот. Планетарниот менувач е еден вид релативно прецизна машинерија. Целта на неговото користење е да се намали вртежната брзина и да се зголеми вртежниот момент

 

Барања за апликација во полето за ЦПУ / машина

Главниот погонски уред (планетарно менувач) на NCPC е потребна голема торзионална цврстина и оптимизиран вртежен момент.

Ако работното парче треба да се постави точно, тогаш реакцијата на планетарниот менувач мора да биде многу мала.

Инструменталниот систем, кој е основен модул на NCPC, бара пократко време за промена на алатката и време на конверзија на чип.

На скратувањето на времето и е потребна соработка на планетарниот менувач и серво моторот, списанието за алатки за возење брзо.

На уредот за менување на алатка е потребно прецизно позиционирање на алатката во движечката позиција; затоа, планетарниот менувач

мора да се забрза за многу кратко време, и да се одржи стабилноста и ниската реакција во исто време, и тоа треба да биде

спроведувано под разни ситуации на оптоварување.

Опрема за обработка на крпи за хартија / опрема за обработка на тоалетна хартија се нарекува и: машини за тоалетна хартија, машини за препишување на тоалетна хартија. Опрема за обработка на тоалетна хартија главно вклучува: машини за препишување на тоалетни хартија, машина за сечење хартија со пикап, машина за запечатување, понекогаш, детално ќе се класифицираат според моделите и функциите на машините. Различни производители имаат различни класификации.

Висококвалитетната машинерија е изработена од стандардни компоненти со долг работен век и малку одржување. Во сличен систем за обработка на пешкири од хартија, можете да добиете карактеристики со екстремно висок квалитет, потреби за одржување и да издолжете ниска цена. Значи, обезбедува подобра контрола, побрза брзина, поедноставен дизајн, помалку потрошувачка на енергија и подобри решенија за заштита на животната средина.

Планетарниот менувач со прецизност Fenghua е главно специјален за серво мотор / степер мотор. Најголемите карактеристики се голема прецизност, голем капацитет на пренос. Се разбира, може да одговара и на DC мотор, еднофазен мотор и синхрон мотор и разни три фази асинхрони извори на моќност на моторот.

Планетарниот менувач го усвојува планетарниот дизајн на структурата на менувачот, алуминиумскиот челик со високи перформанси со специјален третман за греење, прирабница и други алуминиумски материјали. Се одликува со убав изглед, мал волумен, мала тежина, голем вртежен момент, низок шум, висока ефикасност и долг работен век и други карактеристики.

Текстилната машинерија е разновидна механичка опрема потребна за обработка на природни или хемиски влакна во текстил.

Текстилната машинерија има силна занаетливост, комплексна структура и многу делови. Потребно е претходно да се соберат или делумно склопат пред да ја напуштат фабриката, а потоа да бидат подложени на тест за производство или тест за делумно производство за да се осигури дека квалитетот на машината ги исполнува барањата. Фабриките за текстилна машинерија имаат добро опремени оддели за тестирање.

Во оперативниот процес на текстилната машинерија, планетарниот менувач е неопходен индустриски производ. При примена на серво контрола, има добар серво ригидност, точна контрола на позиционирање, намалување на брзината и зголемување на излезниот вртежен момент во исто време.

 

Предности на планетарниот менувач специјален за машини за преработка на храна Фенгуа:

 1. Планетарниот менувач може да се прилагоди на различни опкружувања и услови на прехранбената машинерија.
 2. Со оптимизирани печати и масло за подмачкување на здравствено ниво за прехранбената индустрија. Нашиот планетарен менувач може да работи нормално на висока температура до 90 ° C, а ниска температура до 10 ° C, а највисоко ниво на заштита е P65K.
 3. Може да работи нормално дури и во ултра состојба и околина.
 4. Планетарниот менувач специјален за преработка на храна Фенгуа е многу мал и лесен производ. Може да носи голем товар во случај на мал обем и лесен, така што може да ги исполни сите барања за инсталација на машинерите за храна.
 5. Безбедноста и здравјето е премија за производство на храна. Планетарниот менувач специјален за преработка на храна има исклучително строги хигиенски стандардни побарувања за производство за целосно позиционирање, пакување храна, пополнување храна, состојки од суровини.
 6. Овие машинерии бараат поголема флексибилност, брза и точност. Планетарниот менувач специјален за преработка на храна може лесно да ги исполни овие барања.
 7. Планетарниот менувач специјален за преработка на храна има добри динамички перформанси, непречено функционирање и повторлива патека со голема прецизност.
 8. Планетарниот менувач специјален за преработка на храна има мазна површина со голема прецизност. Ја усвојува технологијата за третман на површинска површина за заштита на животната средина и може целосно да ги исполни хигиенските побарувања на растителна храна.
 9. Планетарниот редуктор за опрема за преработка на храна користи модуларен принцип на дизајнирање, кој може да се собере слободно за да се задоволи изборот на клиентот за различна прецизност, сооднос на намалување и вртежен момент. Затоа, трошокот за набавка ќе биде значително намален, а квалитетот на производот може да се гарантира во исто време.

Системите за автоматска состојка и полнење со висока прецизност во областа на прехранбената индустрија имаат барања за позиционирање и поставување за планетарски менувач и други погонски делови. Не само што треба да обезбеди планетарен менувач специјален за преработка на храна со сигурна, прецизна и технологија со возење со високи перформанси, туку и да обезбеди решенија за полињата на прехранбената индустрија.

Планетен менувач од областа на опрема за храна:

Постојат многу видови на машинерии за храна, вклучувајќи бонбони, пијалоци, производи за испорака, итн. Машини за храна се однесува на машините што се применуваат во процесот на преработка на храната суровини во храна (или полу-готови производи).

Прехранбената машинерија се развива во насока на висок квалитет, висока прецизност, големи и автоматизација за да може да се добијат најдобри потреби за економски придобивки.

Сигурноста и координацијата на машинеријата за храна може директно да влијаат врз ефикасноста на работењето, цената на производот и квалитетот на производот на целата производна линија. Без разлика дали се суровини или финални производи, многу различна опрема за храна бара точни и ефикасни системи.

Карактеристики на производот на планетарниот редуктор специјални за ласерско сечење Fenghua:

 1. Единствен мулти-фазен однос за намалување, високо-ефикасен излезен вртежен момент.
 2. Патентиран внатрешен дизајн на прстен за да се обезбеди издржливост и низок шум.
 3. Запечатен дизајн на целосна заптивка на маслото за да се обезбеди истекување на маснотии за подмачкување.
 4. Ефикасност на преносот до 97%.
 5. Производот со иста оценка има најмал обем и е најпогоден за ограничен простор за опрема.
 6. Достапни се со висока прецизност со ниска прецизност тип 6arcmin и прецизен тип 3arcmin.
 7. Внатрешните компоненти се изработени од челик од легура со висока јачина, обработен на топлина, кој може да издржи и на суровата околина.

 

Ласерското сечење користи фокусиран ласерски зрак со висока густина на моќност за да озрачи работно парче, така што озрачениот материјал да се стопи, испарува, абдилира или да стигне бргу до точката на палење, Во исто време, стопениот материјал може да се разнесе со голема брзина проток на воздух во коаксијален правец на ласерскиот зрак, така што работното парче може да се отсече. Ласерското сечење е еден од методите на топло сечење.

 

Ласерот користи материјал за да генерира светлина. Овој вид на светлина има силна температура. Кога го контактира материјалот, може брзо да се стопи на површината на материјалот за да се формира перфорација. Според движењето на точка до точка, сечењето се формира. Затоа, во споредба со традиционалниот метод на сечење, овој вид метод на сечење има помали празнини и може да заштеди поголем дел од материјалот. Сепак, анализирање и дефинирање според ефектот на сечење и ласерскиот материјал за сечење, неговиот ефект на сечење е задоволителен, а прецизноста е голема. Ги наследува предностите на ласерот и не е споредлив со обичните методи на сечење.

 

Во споредба со методот на сечење традиција, ласерското сечење е полесно да се разбере и научи. И има апсолутни предности во ефектот на обработка и аспект на брзината што ги бараат трговците. Затоа, се верува дека ласерските машини за сечење ќе бидат побарувачка на јавноста во изборот на методи за сечење во иднина.

 

Планетарниот менувач Fenghua има богато искуство во индустријата за сечење ласери и може да му обезбеди на клиентот економска, сигурна, голема брзина и голема прецизност со вртежен момент планетарна шема на менувачи.

Добри вести. 3F Famed ќе присуствува на германскиот Хановер Месе од 5 април. Добредојдовте да ја посетиме нашата штанд и да разговараме за нашата соработка лице со лице со ниска реакција.

Нашата компанија секогаш ја проширува својата репутација на меѓународен бренд со правење реклами и присуство на сите видови на поврзани изложби за да им овозможи на повеќе клиенти да ја знаат нашата прецизност редуктор на менувачот.

Willе покажеме целосен асортиман на производи на изложбата, вклучувајќи и ниско ниво на реакција планетарна менувачка кутија за серво мотор и степер мотор, менувач без хармоничен погон за реакција за роботи, РВ редуктори за роботски споеви, серво мотор, степер мотор, мотор без четки, десен агол менувач, шуплива ротирачка маса / шуплив ротирачки активатор, планетарен менувач под прав агол на вртежен момент за серво мотор и степер мотор, мелење решетката и опрема.

Имаме еквивалентни големини на модели на планетарен менувач за да ги замениме Apex менувачот (AB серија, ABR серија, PII серија, PIIR серија, AT-ATB серија), shimpo geabox (VRL серија, VRSR серија, VRS серија), Neagart менувач (PLE, PLQE, PLHE, PLFE, WPLE, WPLQE серија), хармоничен погонски менувач (CSG, CSF, SHG, SHF, CSD, SHD серија), редуктори на Набетско RV (RV-E, RV-C, RVM, RV-CM, RV- ЕМ, FHA, FHD серии). За повеќе информации, посетете ја нашата http://www.3fgearbox.com

Добредојдовте во нашата штанд за преговори и проверете го нашиот квалитет.

Нашиот број на штанд е Д41 / 1, Сала 15. Го чекаме вашето доаѓање и ќе разговараме за нашата соработка. Искажете го вашето барање и ние ќе ве исполниме.

Познајте повеќе информации за нашите производи, посетете ја нашата веб-страница или можете да го скенирате следниот QR код за да не контактирате.

Сервисниот век на прецизниот менувач не е поврзан само со квалитетот на редуктор, туку и за тоа како да се одржува редуктор во вообичаено време е исто така клучот за долгогодишната употреба на планетарниот менувач. Па, на какви проблеми треба да обрнеме внимание при користење на прецизниот менувач 3F? Како производител на планетарни менувачи со низа реакции во Кина, тука сакаме да ви ги покажеме нашите професионални погледи.

Прво, пред да го користите редукторот за брзина, треба да обрнеме внимание да ја провериме конструкцијата на менувачот, спецификацијата на централното растојание, односот на преносот, режимот за приклучување на вратилото, структурата на излезното вратило, насоката на влезот и излезната вратило и насоката на вртење се во согласност со барањата за употреба, а брзината на внесување на црви не треба да надминува 1500rpm. Второ, товарот треба да се применува постепено и не може да се стартува под целосно наполнет. Сите редуктори на брзината треба да бидат конфигурирани со приклучок за издувни гасови. И нивото на маслото треба да се провери при употреба (како што е дупката на огледалото на нивото на маслото или отворете го приклучокот за масло). Покрај тоа, редуктор треба да се обиде да избегне изложеност на сонце и сурова околина. Обезбедете добра средина за вентилација во близина на вентилаторите на моторот, така што нема да влијае на дисипацијата на топлината.

Ако времето за складирање на серво менувачот е до 4-6 месеци, треба да проверите дали маслото за заптивка е потопено во маслото за подмачкување. Усните на заптивката за масло може да се лепат на вратилото, па дури и да ја изгубат еластичноста. Бидејќи соодветната еластичност е работната состојба на заптивката за масло, се препорачува да се замени маслото за масло, а целата гума и дупката за дишење не може да бидат покриени со боја.

Стандардното работно опкружување на редуктор на брзина е на -5 C -40 C.

За време на процесот на селекција на моделот на менувачот на менувачот, нормално ќе се земат предвид неколку параметри, вклучувајќи го и односот на намалување на планетарниот менувач, излезната брзина на менувачот, моќноста на моторот што се совпаѓа и излезниот режим на редуктор на брзината. Сите овие параметри се многу важни. Покрај тоа, сè уште има други поврзани параметри. Денес 3F главно зборува за пресметување на редукторскиот вртежен момент.

Мотор вртежен момент, односно излезниот вртежен момент на моторот, е еден од основните параметри на моторот. Единицата е NM

Формула: Т = 9550P / n

Оваа формула е пресметковна формула за односот помеѓу вртежниот момент, моќта и брзината што најчесто се користи во инженерството.

Значења на секоја буква во формулата:

 • Т-вртежен момент;
 • 9550-константа (не мора да ги откривате изворите на излети);
 • P-моторна моќност (KW);

n - излезна брзина (rev / min r / min)

Забелешка: ако при пресметување на вртежниот момент преку менувачот на менувачот, треба да се земе предвид факторот на загуба на ефикасност на преносот на менувачот.

Формула за пресметување на вртежен момент на серво мотор: Стапка на намалување T = F * R *. На пример: Ако ви треба машината да вози 100кг предмет, знаејќи го растојанието за движење R = 50 mm, а односот на намалување е 1:50, ве молиме пресметајте го вртежниот момент на серво моторот?

Одговор: 100 × 9,8 (забрзување на гравитација) x0.05 0,02 = 0,98NM

Формула за пресметување на вртежен момент на намалување

 1. Брзина: односот на брзината = вртежите на излезот на моторот ÷ редуцираните излезни вртежи („односот на брзината“ се нарекува и „сооднос на менувачот“)
 2. Знаејќи ја моќноста на моторот, односот на брзината и коефициентот на употреба и сакате да го знаете вртежниот момент на редукторот. Формулата е како што следува:

редукторски вртежен момент = 9550 × моќност на моторот revolution револуција за влез на мотор ratio сооднос на брзина co коефициент на употреба

 1. Знаејќи го вртежниот момент, излезната револуција на редуктор и коефициентот на употреба, тогаш како да се пресмета моторната моќност на редуктор?

Следната формула: Моќ на моторот = вртежен момент ÷ 9550 × брзина на влез на моторот ÷ сооднос на брзина ÷ коефициент на употреба.