СЕРВО МОТОР

Преглед на серво мотор за менувачи

  • Точност: Реализирана е контрола на затворена јамка на положбата, брзината и моментот. Серво моторите можат да го надминат чекор-по-чекор проблемот со степер-моторите.
  • Адаптибилност: Силна отпорност на преоптоварување. Може да издржи три пати на третирано оптоварување на вртежниот момент, особено за прилики со моментална флуктуација на оптоварување и барања за брзо стартување;
  • Брзина: Добри перформанси во голема брзина, генерално номиналната брзина може да достигне до 2000-3000 вртежи во минута;
  • Стабилност: Работи без проблеми со мала брзина и нема да произведе зачекорно работење феноменно слично на степеромоторот при мала брзина. Серво моторите се применуваат за прилики со голема брзина на одговор;
  • Навременост: Динамичното соодветно време на забрзување и забавување на серво моторот е кратко, генерално во десетици милисекунди;
  • Удобност: Очигледно е намалено греењето и бучавата на серво моторите.
Вовед

Индикација за серво мотор

Опис на серво мотор

Серво моторот се однесува на моторот што ја контролира работата на механичките компоненти во серво системот. Тоа е индиректен преносен уред на субвенциониран мотор и може точно да ја контролира брзината и точноста на позицијата.

Серво моторот може да го претвори примениот електричен сигнал во аголно поместување или излез на аголна брзина на вратилото на моторот. Поделен е во две категории: DC и AC серво мотор со главна карактеристика дека брзината ќе се намали рамномерно како зголемување на вртежниот момент кога напонот на сигналот е нула и без феномен на ротација.

Примена на серво мотор

Серво моторот се применува на многу широки полиња, кои може да бидат вклучени сè додека е потребен извор на енергија и потребна е точност. На пример, машински алати, опрема за печатење, опрема за пакување, текстилна опрема, опрема за ласерска обработка, роботи, автоматски линии за производство и друга опрема што бара релативно висока точност на процесот, ефикасност на обработка и сигурност.

Специфична табела (1)

Специфична табела на серво мотор

спецификациска табела на серво мотор

спецификациска табела на серво мотор

спецификациска табела на серво моторспецификациска табела на серво моторспецификациска табела на серво моторспецификациска табела на серво моторспецификациска табела на серво моторспецификациска табела на серво моторспецификациска табела на серво моторспецификациска табела на серво моторспецификациска табела на серво мотор

Специфична табела (2)

Специфична табела на серво мотор

Ownload Преземете го целиот каталог во горната лента за навигација

Анкета