Makineritë e përpunimit të drurit i referohen një lloj mjeti makineri që përpunon produktet e drurit gjysëm të gatshme që janë përpunuar tashmë në produkte druri në teknologjinë e përpunimit të drurit.

Me zhvillimin e mobiljeve dhe zejeve moderne, makineria e përpunimit të drurit ka zhvilluar që nga prerjet e thjeshta deri tek saktësia e tanishme e makinerive të përpunimit të drurit me shpejtësi të lartë me prerje CNC, lakmi CNC etj.

Në fushën e përpunimit të drurit, kuti ingranazheve planetare shpesh aplikohen vetëm në NCPC të sakta. Kërkesat e ingranazheve planetare janë përgjithësisht strukturë kompakte, prodhim i madh i energjisë, rotacioni i lartë i shpeshtë, rezistencë e fortë dhe ngurtësi, si dhe saktësi e lartë dhe shpejtësi maksimale dhe ambient i rëndë pune.

Kërkesat për aplikim në fushën e makinerive të përpunimit të drurit

 1. Zbatimi i funksionimit të lartë dinamik dhe linear të përpunimit të drurit NCPC kërkon që reduktuesi planetar të jetë mjaft i fortë dhe të ketë efikasitet të lartë drejtimi.
 2. Për shkak se NCPC e përpunimit të drurit është shumë dinamik, veçanërisht NCPC me shumë bosht, vetë-pesha e komponentit lëvizës duhet të jetë shumë e ulët, gjë që mund të arrijë efekt të mirë kontrolli dhe ta bëjë kohën e ciklit më efikas.
 3. Zbatimi i përpunimit të drurit NCPC kërkon shpejtësi të lartë, precizitet përsëritës dhe qëndrueshmëri të saktë të pozicionimit të ngarkesës së rëndë, në mënyrë që të arrihet shpejt dhe saktësisht prerja, shpimi dhe malli etj.
 4. Njoftimi i drurit NCPC duhet të funksionojë në mënyrë të vazhdueshme për 24 orë pa pushim edhe gjatë gjithë vitit, kështu që për kërkesat e precizionit dhe stabilitetit janë veçanërisht të larta.
 5. NCPC me precizion të lartë të përpunimit të drurit me shumë bosht kërkon që absolutisht të mos devijohet nga rruga e paracaktuar, edhe nëse dridhjet e lehta ose devijimi i përcjelljes do të rezultojë në devijimin e trajektores, rritjen e diferencës së produkteve dhe do të shkaktojë rritjen e shkallës së produkteve të dëmtuara .
 6. Ambienti i punës i pajisjeve të përpunimit të drurit është mjaft i rëndë. Ka më shumë pluhur dhe temperaturë të lartë konstante, kështu që është një sfidë për përshtatjen mjedisore të kutisë planifikuese planetare.

Rrip transportieri dhe sistemi i transportuesit janë përbërësit kryesorë të shumë proceseve përcjellëse të materialeve. Rripat transportues janë përgjegjës për lëvizjen e mallrave me shumicë ose ngarkesat për njësi në të gjithë pajisjet e prodhimit dhe shpërndarjes, dhe kanë një ndikim të rëndësishëm në menaxhimin efikas të rrjedhës së produktit dhe kërkesës së zinxhirit të furnizimit.

Nëse përdoruesit tuaj të fundit shpresojnë të përmirësojnë prodhimin dhe zvogëlojnë mirëmbajtjen, atëherë përmirësimi i vazhdueshëm i performancës, besueshmërisë dhe efikasitetit të rripit të transportuesit mund të zvogëlojë koston dukshëm. Për më tepër, përmirësimi i modularitetit dhe fleksibilitetit do të thotë që është më e lehtë të rikonfiguroni plotësimin e kërkesave për ndryshime të vazhdueshme dhe prezantimin e produkteve të reja.

Pajisjet transportuese janë një lloj makinerie trajtimi që përcjell vazhdimisht materiale në rrugë të caktuara, të quajtur edhe pajisje konstante përcjellëse. Pajisjet transportuese mund të përcjellin objekte horizontale, zhdrejtë dhe vertikale, dhe gjithashtu mund të formojnë një rrugë përcjellëse hapësinore. Rruga përcjellëse zakonisht është fikse. Pajisjet transportuese kanë një kapacitet të madh përcjellës, distancë të gjatë përcjellëse, dhe mund të kryejnë disa operacione teknologjike njëkohësisht në procesin e përcjelljes, kështu që aplikohet gjerësisht.

Pajisjet transportuese të llojit të rripit janë një lloj pajisje transportuese. Ajo ka avantazhet e kapacitetit të fortë përcjellës, distancës së gjatë përcjellëse, strukturë të thjeshtë për tu mirëmbajtur lehtë, dhe mund të zbatojë me lehtësi kontrollin e programuar dhe funksionimin automatik. Pajisjet për transportues të rripave miratojnë lëvizjen e vazhdueshme ose të përhershme të pajisjeve transportuese për të përcjellë artikuj nën 100 kg ose artikuj me pluhur ose kokrrizë. Ajo funksionon me shpejtësi të lartë, të qëndrueshme, të ulët dhe mund të përcjellë shpate lart e poshtë. Pajisjet e transportuesit të rripave quhen edhe pajisje transportuese të tipit rrip ose pajisje për përcjelljen e rripit, i cili është një pajisje transportuese e domosdoshme e logjistikës ekonomike për të formuar linjat ritmike të rrjedhës.

Montimi i ingranazhit planetar në sistemin përcjellës mund të zvogëlojë në mënyrë efektive shpejtësinë e rrotullimit dhe të rrisë çift rrotullues.

 1. Parimi i ingranazhit planetar: përmes ingranazheve me një numër më të vogël në boshtin hyrës të rrjetës së ingranazheve planetare me ingranazhet e mëdha në boshtin e daljes për të arritur qëllimin e zvogëlimit të shpejtësisë.

Funksionet e ingranazhit planetar: përputhet me shpejtësinë rrotulluese dhe transferon çift rrotullues midis lëvizësit kryesor dhe makinerive të punës ose aktivizuesit. Kutia e ingranazhit planetar është një lloj makinerie relativisht e saktë. Qëllimi i përdorimit të tij është zvogëlimi i shpejtësisë rrotulluese dhe rritja e çift rrotullues

 

Kërkesat për aplikim në fushën CNC / mjet të makinerisë

Pajisja kryesore e vozitjes (kuti ingranazhesh planetare) e NCPC është e nevojshme ngurtësi e lartë rrotulluese dhe çift rrotullues i optimizuar.

Nëse pjesa e punës duhet të pozicionohet me saktësi, atëherë reagimi i pasëm i kutisë së ingranazheve planetare duhet të jetë shumë i vogël.

Sistemi i përpunimit të mjeteve, i cili është moduli kryesor i NCPC, kërkon mjet më të shkurtër që ndryshon kohën dhe kohën e konvertimit të çipit.

Shkurtimi i kohës ka nevojë për bashkëpunimin e ingranazheve planetare dhe servo motorit, revista me mjete drejtimi shpejt.

Pajisja për ndryshimin e mjetit ka nevojë për pozicionim të saktë të mjetit në pozicionin lëvizës; prandaj, kuti ingranazhi planetar

duhet të përshpejtohet në një kohë shumë të shkurtër, dhe të ruajë stabilitetin dhe reagimin e ulët në të njëjtën kohë, dhe kërkon që të jetë

të implementuara në situata të ndryshme ngarkese.

Pajisjet për përpunimin e peshqirëve të letrës / pajisjet e përpunimit të letrës higjienike quhen gjithashtu: makineri letre higjienike, makineritë e riblerjes së letrës higjienike. Pajisjet për përpunimin e letrës së tualetit kryesisht përfshijnë: makineri për rindërtimin e letrës së tualetit, makinerinë për prerjen e letrës së sharrave, makinën nënshkrimin, ndonjëherë, ajo do të klasifikohet në detaje nga modelet dhe funksionet e makinerive. Prodhuesit e ndryshëm kanë klasifikime të ndryshme.

Makineritë me cilësi të lartë janë bërë nga përbërës standardë me jetëgjatësi të gjatë dhe pak mirëmbajtje. Në sistemin e ngjashëm të përpunimit të peshqirëve të letrës, mund të merrni tipare të një cilësie ekstreme të lartë, nevoja për mirëmbajtje dhe kosto të ulët të zgjerueshme. Kështu që siguron kontroll më të mirë, shpejtësi më të shpejtë, dizajn më të thjeshtë, më pak konsum të energjisë dhe zgjidhje më të mira për mbrojtjen e mjedisit.

Kutia planetare e precizionit Fenghua është kryesisht e veçantë për motorët servo / motor stepper. Karakteristikat më të mëdha janë saktësia e lartë, kapaciteti i madh i transmetimit. Sigurisht, ai gjithashtu mund të përputhet me motor DC, motor me një fazë dhe motor sinkron dhe me tre faza të ndryshme burime të energjisë asinkrone të energjisë.

Kutia e ingranazhit planetar miraton modelin planetar të strukturës së ingranazheve, çelik aliazh me performancë të lartë me trajtim të veçantë për ngrohje, fllanxha dhe materiale të tjera aliazh. Ajo përmban pamje të bukur, vëllim të vogël, peshë të lehtë, çift rrotullues të madh, zhurmë të ulët, efikasitet të lartë dhe jetë të gjatë shërbimi dhe karakteristika të tjera.

Makineritë e tekstilit janë një shumëllojshmëri e pajisjeve mekanike të nevojshme për përpunimin e fibrave natyrale ose kimike në tekstile.

Makineritë e tekstilit kanë mjeshtëri të fortë, strukturë komplekse dhe shumë pjesë. Duhet të grumbullohet para ose të grumbullohet pjesërisht para se të dilte nga fabrika dhe pastaj t'i nënshtrohet testit të prodhimit ose testit të prodhimit të pjesshëm për të siguruar që cilësia e makinës i plotëson kërkesat. Fabrikat e makinerive tekstile kanë departamente provash të pajisura mirë.

Në procesin e funksionimit të makinerive tekstile, kuti ingranazhi planetar është një produkt industrial i domosdoshëm. Në aplikimin e kontrollit servo, ai ka efekt të mirë të ngurtësisë servo, kontroll të saktë të pozicionimit, zvogëlimin e shpejtësisë dhe rritjen e çift rrotullimit të daljes në të njëjtën kohë.

 

Avantazhet e ingranazheve planetare speciale për makineritë e përpunimit të ushqimit Fenghua:

 1. Kuti ingranazhi planetar mund të përshtatet në mjedise dhe kushte të ndryshme të makinerive ushqimore.
 2. Me vulat e optimizuara dhe vajin e vajosjes në nivel shëndetësor për industrinë ushqimore. Vegla jonë planetare mund të funksionojë normalisht në temperaturë të lartë deri në 90 ° C, dhe temperaturë të ulët deri në 10 ° C, dhe niveli më i lartë i mbrojtjes është P65K.
 3. Mund të funksionojë normalisht edhe në kushte ultra dhe ambient.
 4. Kuti ingranazhi planetar special për përpunimin e ushqimit Fenghua është një produkt shumë i vogël dhe i lehtë. Mund të ketë ngarkesë të rëndë nën situatën e vëllimit të vogël dhe peshës së lehtë, në mënyrë që të plotësojë të gjitha kërkesat e instalimit të makinerive ushqimore.
 5. E sigurt dhe shëndeti është primi i prodhimit të ushqimit. Kuti ingranazhi planetar special për përpunimin e ushqimit ka kërkesa standarde jashtëzakonisht të rrepta higjienike të prodhimit për pozicionimin e plotë, paketimin e ushqimit, mbushjen e ushqimit, përbërësit e lëndës së parë.
 6. Këto makineritë kërkojnë më shumë fleksibilitet, të shpejtë dhe saktësi. Kuti ingranazhi planetar special për përpunimin e ushqimit lehtë mund t'i përmbushë këto kërkesa.
 7. Kuti ingranazhi planetar special për përpunimin e ushqimit ka performancë të mirë dinamike, funksionim të qetë dhe rrugë përsëritëse me precizion të lartë.
 8. Vegla planetare e posaçme për përpunimin e ushqimit ka një sipërfaqe të lëmuar me precizion të lartë. Ai miraton teknologjinë e trajtimit të sipërfaqes për mbrojtjen e mjedisit dhe mund të plotësojë plotësisht kërkesat higjienike të shkallës së ushqimit.
 9. Reduktuesi i ingranazheve planetare për përpunimin e ushqimit përdor një parim modular të projektimit, i cili mund të mblidhet lirshëm për të përmbushur zgjedhjen e klientit për precizione të ndryshme, raporti zvogëlimi dhe çift rrotullues. Prandaj, kostoja e blerjes do të ulet në masë të madhe, dhe cilësia e produktit mund të garantohet në të njëjtën kohë.

Përbërësit automatikë me precizion të lartë dhe sistemet e mbushjes në fushat e industrisë ushqimore kanë kërkesa për pozicionim dhe vendosje për kutinë planetare dhe pjesë të tjera të makinës. Jo vetëm që duhet të sigurojë kuti ingranazhesh planetare të veçanta për përpunimin e ushqimit me teknologji të besueshme, precize dhe me performancë të lartë drejtimi, por edhe të sigurojë zgjidhje për fushat e industrisë ushqimore.

Kuti ingranazhesh planetare në fushën e pajisjeve ushqimore:

Ekzistojnë shumë lloje të makinerive ushqimore, duke përfshirë karamele, pije, produkte plotësuese, etj. Makineritë ushqimore i referohen makinerive të përdorura në procesin e përpunimit të lëndëve të para ushqimore në ushqim (ose produkte gjysëm të gatshme).

Makineritë ushqimore po zhvillohen në drejtim të cilësisë së lartë, precizionit të lartë, në shkallë të gjerë dhe automatizimi, në mënyrë që të mund të fitojnë nevojat më të mira për përfitime ekonomike.

Besueshmëria dhe koordinimi i makinerive ushqimore mund të ndikojnë drejtpërdrejt në efikasitetin e punës, koston e produktit dhe cilësinë e produktit të gjithë linjës së prodhimit. Qofshin lëndët e para ose produktet përfundimtare, pajisjet e ndryshme ushqimore kërkojnë sisteme të sakta dhe efikase.

Karakteristikat e produkteve të reduktuesit planetar të veçantë për prerjen me lazer Fenghua:

 1. Raporti unik i uljes me shumë faza, çift rrotullues i prodhimit me efikasitet të lartë.
 2. Dizajn i patentuar i unazës së brendshme për të siguruar qëndrueshmëri dhe zhurmë të ulët.
 3. Vizatim i plotë i vulosur me vaj për të siguruar rrjedhje të yndyrave lubrifikuese.
 4. Efikasiteti i transmetimit deri në 97%.
 5. Produkti i së njëjtës shkallë ka vëllimin më të vogël dhe është më i përshtatshmi për hapësirën e pajisjeve të kufizuara.
 6. Lloji 6arcmin me precizion të ulët të reagimit të ulët dhe lloji 3arcmin me precizion janë të disponueshme.
 7. Përbërësit e brendshëm janë bërë me çelik aliazh me forcë të lartë të trajtuar nga nxehtësia, i cili mund t'i rezistojë mjedisit të ashpër.

 

Prerja me lazer përdor një rreze lazer të përqendruar me fuqi të lartë me densitet të përqendruar për të rrezatuar një pjesë të punës, në mënyrë që materiali i rrezatuar të shkrihet, avullojë, abdes ose të arrijë shpejt pikën e ndezjes, Në të njëjtën kohë, materiali i shkrirë mund të hidhet nga shpejtësia e lartë rrjedhja e ajrit në drejtimin boshtor të rrezes lazer, në mënyrë që pjesa e punës të ndërpritet. Prerja me lazer është një nga metodat e prerjes së nxehtë.

 

Lazeri përdor materiale për të gjeneruar dritë. Kjo lloj dritë ka një temperaturë të fortë. Kur kontakton me materialin, ai mund të shkrihet shpejt në sipërfaqen e materialit për të formuar shpimin. Sipas lëvizjes së pikës në pikë, prerja formohet. Prandaj, krahasuar me metodën tradicionale të prerjes, kjo lloj metode e prerjes ka boshllëqe më të vogla, dhe mund të kursejë pjesën më të madhe të materialit. Sidoqoftë, duke analizuar dhe përcaktuar sipas efektit prerës dhe materialit për prerje lazer, efekti i tij prerës është i kënaqshëm dhe saktësia është e lartë. Ajo trashëgon avantazhet e lazerit dhe nuk është i krahasueshëm me metodat e zakonshme të prerjes.

 

Krahasuar me metodën e prerjes së traditës, prerja lazer është më e lehtë për tu kuptuar dhe mësuar. Dhe ka avantazhet absolute në efektin e përpunimit dhe aspektin e shpejtësisë që kërkohet nga tregtarët. Prandaj, besohet se makineria e prerjes me lazer do të jetë kërkesa e publikut në zgjedhjen e metodave të prerjes në të ardhmen.

 

Kuti ingranazhi planetar Fenghua ka përvojë të pasur në industrinë e prerjes me lazer dhe mund t'i sigurojë klientit skemën e ingranazheve planetare planetare me precizion ekonomik, të besueshëm, me shpejtësi të lartë dhe të lartë.

Lajme te mira. 3F Famed do të marrë pjesë në gjermanin Hannover Messe nga 5 Prilli. Mirëseardhjen për të vizituar kabinën tonë dhe për të folur në lidhje me bashkëpunimin tonë të ingranazhit të ulët të prapambetjes ballë për ballë.

Kompania jonë ka qenë gjithnjë duke e zgjeruar reputacionin e saj ndërkombëtar të markës duke bërë reklamë dhe duke marrë pjesë në të gjitha llojet e ekspozitave të ndërlidhura për të lejuar më shumë klientë që të dinë kutinë tonë të reduktimit të saktësisë.

Ne do të tregojmë gamën e plotë të produkteve në ekspozitë duke përfshirë ingranazhin e ulët të prapambetjes së prapambetjes plastike për motor servo dhe motor stepper, kutinë e lëvizjes pa lëvizje harmonike pa lëvizje për armët e robotit, reduktorët RV për nyjet e robotëve, servo motorët, motorët hapësorë, motorët pa furça, këndin e duhur të këndit kuti ingranazhi, tavolinë rrotulluese e uritur / aktrues rrotullues i uritur, kuti ingranazhi planetar me kënd të lartë të çift rrotullues për motor servo dhe motor stepper, rafti i mprehtë dhe veshje.

Ne kemi madhësi ekuivalente modeli të ingranazheve planetare për të zëvendësuar kutinë e ingranazheve Apex (seri AB, seri ABR, seri PII, seri PIIR, AT-ATB Series), shimpo geabox (seri VRL, seri VRSR, seri VRS), kuti ingranazhi Neagart (PLE, PLQE, PLHE, PLFE, WPLE, WPLQE Series), Kuti ingranazhi Harmonic (CSG, CSF, SHG, SHF, CSD, SHD Series), Reduktorë RV Nabtesco (RV-E, RV-C, RVM, RV-CM, RV- Seritë EM, FHA, FHD). Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni tonë http://www.3fgearbox.com

Mirë se vini në stendën tonë për negociata dhe kontrolloni cilësinë tonë.

Numri i kabinës sonë është D41 / 1, Salla 15. Ne jemi duke pritur për ardhjen tuaj dhe të flasim për bashkëpunimin tonë. Zëri kërkesën tuaj, dhe ne do t'ju takojmë.

Dini më shumë informacion në lidhje me produktet tona, ju lutemi vizitoni faqen tonë të internetit ose mund të skanoni kodin e mëposhtëm QR për të na kontaktuar.

The service life of the precision gearbox is not only related to the quality of the reducer, but also on how to maintain the reducer in the ordinary time is also the key to the long time use of the planetary gearbox. Well, what problems we should pay attention to in the process of using the  3F precision gearbox? As a low backlash planetary gearbox manufacturer in China, here we would like to show you our professional views.

Firstly, before using the speed reducer, we should pay attention to check the gearbox construction, center distance specification, transmission ratio, input shaft connection mode, output shaft structure, input and output shaft direction and rotation direction are in conformity with the using requirement, and the worm input speed should not exceed 1500rpm. Secondly, the load should be applied gradually and cannot be started under full loaded. All speed reducers should be configured with exhaust plug. And oil level should be checked when using ( such as oil level mirror hole or open the oil plug ). Besides, the gear reducer should also try to avoid being exposed to the sun and the harsh environment. Ensure good ventilation environment near the motor fans, so as not to affect heat dissipation.

If the storage time of the servo gearbox is up to 4-6 months, you are required to check whether the oil seal is immersed in the lubrication oil. The lip of the oil seal may be stick on the shaft and even lose the elasticity. Because the proper elasticity is the working condition of the oil seal, it is recommended to replace the oil seal, and all the rubber and breathable hole can not be covered with paint.

The standard working environment of the speed reducer is at -5 C -40 C.

During the model selection process of reducer gearbox, normally several parameters will be considered including the reduction ratio of the planetary gearbox, the output speed of the gearbox, the matching motor power and the output mode of the speed reducer. All of these parameters are very important. Besides, there are still other related parameters. Today 3F mainly talks about the calculation of the reducer torque.

Motor torque, that is, the output torque of the motor, is one of the basic parameters of the motor. The unit is N.M.

Formula: T=9550P/n

This formula is a calculation formula for the relationship between torque, power and speed commonly used in engineering.

Meanings of each letter in the formula:

 • T-torque;
 • 9550-constant (do not have to find outits source);
 • P-motor power (KW);

n–output speed (rev/min r/min)

Note: if When calculating the torque through the reducer gearbox, the factor of gear transmission efficiency loss should be considered.

Servo motor torque calculation formula: T = F * R * reduction ratio. For example: If you need the machine to drive a 100kg object, knowing the move distance R = 50mm, and the reduction ratio is 1:50, please calculate the torque of the servo motor?

Answer: 100×9.8 (gravity acceleration) x0.05×0.02=0.98N.M

Reducer torque calculation formula

 1. Speedratio: speed ratio = motor output revolutions ÷ reducer output revolutions (“speed ratio” is also called “gear ratio”)
 2. Knowingthe motor power, speed ratio and theuse coefficient and you want to know the torque of the reducer.  The formula is as follows:

reducer torque = 9550×motor power÷motor power input revolution×speed ratio×use coefficient

 1. Knowingthe torque, the output revolution of the reducer and the use coefficient, then how to calculate the motor power of the reducer?

The following formula: Motor power = torque÷9550×motor power input speed÷speed ratio ÷use coefficient.